Ο Γκαλιμπάφ εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Πάπα Λέοντα μετά τη σύγκρουση με τον Τραμπ
O πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ
AP Photo/Hussein MallaΟ πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, εξήρε τον Πάπα Λέοντα XIV για αυτό που χαρακτήρισε ως «ατρόμητη στάση», μετά τη δημόσια αντιπαράθεση του Ποντίφικα με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σε δηλώσεις που μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Γκαλιμπάφ εξήρε τον Πάπα για την καταδίκη αυτού που χαρακτήρισε ως «εγκλήματα πολέμου» των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.
Ανέφερε ότι το μήνυμα του Πάπα «Δεν φοβάμαι» βρίσκει απήχηση και «φωτίζει τον δρόμο για όλους όσους αρνούνται να παραμείνουν σιωπηλοί και να αγνοήσουν τη σφαγή αθώων».
Ο Γκαλιμπάφ πρόσθεσε: «Η ηγεσία σας αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους – σας ευχαριστούμε για αυτό το φως!» Τα σχόλια αυτά έρχονται μετά την κριτική που άσκησε ο Τραμπ στον Πάπα, αποκαλώντας τον «αδύναμο απέναντι στο έγκλημα» και «απαράδεκτο στην εξωτερική πολιτική».
Κίνα: Η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα είναι «πιο δύσκολη»
21:48
Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το Posokanei που συγκρίνει τιμές σε πραγματικό χρόνο στα σούπερ μάρκετ
21:39
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 54 εκατομμύρια ευρώ
21:35
Ο Τραμπ προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο
21:30