Πάπας Λέων για διαμάχη με Τραμπ: Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να διαφωνήσω μαζί του
Ανανεώθηκε:
O Πάπας Λέων
AP Photo/Gregorio BorgiaΤην ένταση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να αποκλιμακώσει ο πάπας Λέων λόγοντας ότι οι δηλώσεις του και το μήνυμα ειρήνης που προωθεί είχαν προετοιμαστεί δύο εβδομάδες πριν ο Τραμπ τα σχολιάσει και υπογραμμίζοντας πως η διαφωνία μαζί του τον αφήνει αδιάφορο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα αγγλικά εν πτήσει προς την Αγκόλα, ο ποντίφικας αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση γύρω από τα σχόλια που έκανε στο Καμερούν, όπου προειδοποίησε ότι ο κόσμος «καταστράφηκε από μια χούφτα τυράννους».
Ο Πάπας επέμεινε ότι τα σχόλια δεν απευθύνονταν στον Τραμπ. Είπε ότι η αναφορά των δηλώσεών του «δεν ήταν ακριβής σε όλες τις πτυχές της», αντικρούοντας τους ισχυρισμούς περί άμεσης σύγκρουσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Η ομιλία που έκανα στη συνάντηση προσευχής για την ειρήνη πριν από μερικές ημέρες είχε προετοιμαστεί πριν από δύο εβδομάδες, πολύ πριν ο πρόεδρος σχολιάσει καν εμένα και το μήνυμα ειρήνης που προωθώ. Κι όμως, όπως τυχαίνει, αντιμετωπίστηκε σαν να προσπαθούσα να διαφωνήσω, και πάλι, με τον πρόεδρο, κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου», ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες επικρίσεις Πάπα σε ηγέτες που «επενδύουν στον πόλεμο»: Ο κόσμος καταστράφηκε από τυράννους
Υπέρ του Πάπα η επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας - Χαιρετίζει τη «θαρραλέα έκκληση» για ειρήνης
Τραμπ για Πάπα Λέοντα: «Aς του πει κάποιος ότι το Ιράν έχει σκοτώσει 42.000 αθώους σε 2 μήνες»
Λιβύη: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες
21:22
CNNi: Το Ιράν θα δώσει προτεραιότητα στη διέλευση από το Ορμούζ στα πλοία που πληρώνουν
21:10
Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία να βοηθήσει στην απομάκρυνση ουρανίου από το Ιράν
20:59
Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που μηχανή στη Λιοσίων παρασύρει 16χρονη και εξαφανίζεται
20:47