Δέσμευση από Βραζιλία, Μεξικό και Ισπανία να στείλουν περισσότερη βοήθεια στην Κούβα
Ανανεώθηκε:
Την δέσμευση να στείλουν επιπλέον βοήθεια στην Κούβα ανέλαβαν οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Ισπανίας και του Μεξικού για να μετριάσουν αυτό που χαρακτήρισαν ανθρωπιστική κρίση η οποία προκλήθηκε από τον αποκλεισμό του νησιού της Καραϊβικής από τις ΗΠΑ.
Σε κοινή τους δήλωση, οι τρεις χώρες απηύθυναν έκκληση για ειλικρινή διάλογο σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι ο κουβανικός λαός πρέπει να είναι ελεύθερος να καθορίσει το μέλλον του.
Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του προέδρου της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και της ηγέτιδας του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ, στη Βαρκελώνη όπου συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδό Κορυφής για την Προοδευτική Κινητοποίηση, που θέτει στόχο την κινητοποίηση κατά της ακροδεξιάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανησυχία στην Κούβα: Αμερικανικό drone πραγματοποιούσε για ώρες αναγνωστική πτήση
Η Κούβα είναι «έτοιμη» μπροστά σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της χώρας
SPONSORED
Το «Τρίγωνο του Φόλκερκ»: Η μικρή σκωτσέζικη πόλη που έγινε παγκόσμιο hotspot για UFO
09:00
Νεκρό εξάχρονο παιδί από ουκρανικό drone στη Χερσώνα - Έντεκα τραυματίες
08:50
Εύβοια: Σοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ
08:40
Τραμπ: «Το Ιράν θέλει συμφωνία και αυτή θα είναι καλή για τις ΗΠΑ»
08:40