Οι δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Πάπα δεν είναι «αποδεκτές» εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό
(AP Photo/Mykola Tys)Για μη «αποδεκτές» δηλώσεις κάνει λόγο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον Πάπα Λέοντα.
«Δεν τις κατανοώ και δεν πιστεύω πως είναι αποδεκτές, υπό την έννοια ότι η αποστολή του ποντίφικα είναι να απευθύνει έκκληση για ειρήνη και για αδελφοσύνη σε όλα τα μέρη και σε όλες τις περιστάσεις», είπε ο Μπαρό στο ραδιοφωνικό δίκτυο RadioJ.
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μια παθιασμένη ομιλία του Λέοντα κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή την 11η Απριλίου, ο Αμερικανός πάπας βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον χαρακτήρισε «αδύναμο».
Και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι την προηγούμενη Δευτέρα είχε χαρακτηρίσει επίσης «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του πάπα.
Αυτά είναι τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν στα τέλη Αυγούστου
02:00
Οι αλλαγές στην προστασία πρώτης κατοικίας - Πότε τίθενται σε ισχύ
01:00
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Πότε και πώς θα ενημερωθούν οι επιτυχόντες
00:30
Τουλάχιστον 30 νεκροί σε επίθεση συμμορίας στην Αϊτή
23:57