ΚΟΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Πάπα δεν είναι «αποδεκτές» εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Οι δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Πάπα δεν είναι «αποδεκτές» εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό

(AP Photo/Mykola Tys)

Για μη «αποδεκτές» δηλώσεις κάνει λόγο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον Πάπα Λέοντα.

«Δεν τις κατανοώ και δεν πιστεύω πως είναι αποδεκτές, υπό την έννοια ότι η αποστολή του ποντίφικα είναι να απευθύνει έκκληση για ειρήνη και για αδελφοσύνη σε όλα τα μέρη και σε όλες τις περιστάσεις», είπε ο Μπαρό στο ραδιοφωνικό δίκτυο RadioJ.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μια παθιασμένη ομιλία του Λέοντα κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή την 11η Απριλίου, ο Αμερικανός πάπας βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον χαρακτήρισε «αδύναμο».

Και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι την προηγούμενη Δευτέρα είχε χαρακτηρίσει επίσης «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του πάπα.