Τραμπ για Ιράν: «Θα διαπραγματευθούν γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα που δεν έχουν ξαναδεί»
Eπιμένει o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι το Ιράν «θα διαπραγματευτεί» ενόψει των αναμενόμενων συνομιλιών στο Πακιστάν.
Σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη στο «The John Fredericks Show», μια συντηρητική ραδιοφωνική εκπομπή, ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τεχεράνη θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προειδοποιώντας παράλληλα για συνέπειες εάν δεν το κάνει.
«Λοιπόν, θα διαπραγματευτούν και, αν δεν το κάνουν, θα δουν προβλήματα που δεν έχουν ξαναδεί», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν μια δίκαιη συμφωνία και θα ξαναχτίσουν τη χώρα τους», συνέχισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι όταν το κάνουν, «δεν θα έχουν πυρηνικά όπλα».
Πριν τερματίσει την κλήση, ο Τραμπ έσπευσε να δικαιολογήσει την στρατιωτική δράση. «Και πρέπει να πω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή στο Ιράν», είπε. «Δεν ήταν ότι είχαμε άλλη επιλογή. Έπρεπε να το κάνουμε».
«Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά και θα την ολοκληρώσουμε και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι», πρόσθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Παράταση εκεχειρίας μέχρι την υποβολή πρότασης του Ιράν - Απέρριψε τις συνομιλίες η Τεχεράνη
Πόλεμος στο Ιράν: Πού αναμένονται οι πρώτες ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
Φορολογικές Δηλώσεις: Έως πότε υποβάλλονται - Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
03:00
Τι κερδίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις από τις τρεις μεγάλες αλλαγές του ασφαλιστικού
02:00
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Διευρύνονται τα κριτήρια του προγράμματος για τις κλειστές κατοικίες
01:00
Συντάξεις χηρείας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πλαίσιο
00:30