ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο «μαμούθ» σε δύο σέρφερ που μετέτρεψαν μια χελώνα σε σανίδα (pic)

Πρόστιμο «μαμούθ» σε δύο σέρφερ που μετέτρεψαν μια χελώνα σε σανίδα (pic)
Facebook/ Matt Wright

Σίγουρα αυτοί οι σέρφερ θα μετανιώσουν πικρά για την απόφασή τους να «παίξουν» με μια χελώνα στην παραλία της νήσου Fraser στην Αυστραλία.

Αλλά δεν πρόκειται για απλά ένα παιχνίδι. Οι δύο άντρες βρήκαν την χελώνα και τι πιο φυσικό να κάνουν απ΄ το να ανέβουν πάνω στο καβούκι της και να την χρησιμοποιήσουν ως σανίδα;

Η φωτογραφία της «έμπνευσής» τους ανέβηκε στο facebook και αμέσως ξεκίνησε μια προσπάθεια να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Η δύο τους είναι υπό έρευνα από το τμήμα άγριας ζωής του Κουίνσλαντ και ίσως κληθούν να πληρώσουν το ποσό των 15,259 δολαρίων αν αποφασιστεί πως παρενέβησαν στον φυσικό κύκλο ζωής της άγριας φύσης.

«Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν πως η χελώνα ίσως ήταν νεκρή όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Το Queensland Parks and Wildlife Service παίρνει σοβαρά την υπόθεση και συνεχίζει την έρευνα», είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας QPWS.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Μπίτι, εκπρόσωπος τύπου της Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals του Κούινσλαντ, δεν ήταν το ίδιο μετριοπαθής.

«Αυτοί οι τύποι είναι εντελώς ηλίθιοι. Δεν υπήρχε λόγος να κάνουν αυτό που έκαναν», είπε σε εφημερίδα.

«Φυσικά, ήταν ηλίθιοι και το πόσταραν στο Facebook, και μακάρι χρήστες του Facebook να τους δείξουν πόσο ηλίθιοι είναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ