Στις 14 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος από το 1948
Όσοι από εσάς παρατηρήσετε το φεγγάρι της 14ης Νοεμβρίου θα καταλάβετε ότι είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο από το συνηθισμένο.
Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η σελήνη θα είναι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από ότι συνήθως. Τελευταία φορά που η ανθρωπότητα είδε αυτό το φαινόμενο ήταν το 1948, ενώ η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα είναι και πάλι τόσο κοντά στη Γη, θα είναι τον Νοέμβριο του 2034.
«Η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος του 2016, αλλά για την ώρα και η πιο κοντινή του 21ου αιώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NASA.
«Το φεγγάρι δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στη Γη μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2034», σημειώνει η υπηρεσία.
Υπενθυμίζεται ότι η «Σούπερ Σελήνη» δεν είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο, καθώς είχαμε ήδη μία στις 16 Οκτωβρίου και θα έχουμε άλλη μία στις 14 Δεκεμβρίου.
Δυο τραυματίες από σύγκρουση πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Καραϊβική
16:16
Θεσσαλονίκη: Στις 22:00 θα κλείνουν όλα τα κτήρια του ΑΠΘ μετά τα σοβαρά επεισόδια
16:13
Η τελευταία ανάρτηση του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ - Φόρο τιμής από Κέιτι Χολμς και Σάρα Μισέλ Γκέλαρ (pic)
16:08
Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς στο Κραν Μοντανά - Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες
16:00