Ινδονησία: Το ΥΠΕΞ καταδίκασε ισραηλινή επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο και άλλου κυανόκρανου
Γάλλοι κυανόκρανοι στον Λίβανο
AP Photo/Hussein MallaΤην ισχυρή της καταδίκη για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο με θύμα και τέταρτο Ινδονήσιο κυανόκρανο εξέφρασε η Ινδονησία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ο στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά από πυροδότηση βλήματος πυροβολικού από ισραηλινό άρμα μάχης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας του ΟΗΕ, στις 29 Μαρτίου και το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατό του. Ένας Ινδονήσιος στρατιώτης είχε σκοτωθεί στο ίδιο συμβάν.
Μια ημέρα αργότερα, άλλοι δυο Ινδονήσιοι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (FINUL) σκοτώθηκαν όταν έκρηξη κατέστρεψε το όχημα στο οποίο επέβαιναν. Η ευθύνη για την επίθεση αυτή αποδίδεται στη φιλοιρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Η Ινδονησία κάλεσε τον ΟΗΕ να διεξαγάγει διεξοδική, διαφανή έρευνα που θα καταλογίζει ευθύνες για τους θανάτους των κυανοκράνων της.
Ρομπότ της XPeng που μόλις συναρμολογήθηκε βγαίνει μόνο του περπατώντας από τη γραμμή παραγωγής
11:50
Πρωθυπουργός της Δανίας: «Ανεύθυνη» η εκτόξευση φωτοβολίδων από ρωσική φρεγάτα σε ελικόπτερό μας
11:44
Μη κρατικά πανεπιστήμια: Αναγνωρίζεται με τροπολογία ο χρόνος σπουδών των φοιτητών
11:36
Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή του Ποσειδωνίου
11:33