Σάντσεθ σε ΗΠΑ για δημοσιεύματα αποβολής από το ΝΑΤΟ: «Δεν επικοινωνούμε μέσω email»
Ανανεώθηκε:
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez
(AP Photo/Annie Risemberg, File)Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας απάντησε στις σημερινές αναφορές ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αντιποίνων εναντίον εταίρων του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το Reuters, ένα σημείωμα του Πενταγώνου υποδείκνυε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποβάλουν την Ισπανία από τη στρατιωτική συμμαχία.
Βάσει της συνθήκης που διέπει το ΝΑΤΟ, αυτό δεν είναι δυνατό.
Ο Πέδρο Σάντσεθ αρνήθηκε να σχολιάσει το σημείωμα, λέγοντας στους δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Κύπρο: «Λοιπόν, δεν δουλεύουμε με email.
Δουλεύουμε με επίσημα έγγραφα και θέσεις που έχουν ληφθεί, στην περίπτωση αυτή, από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια ότι η θέση της Ισπανίας είναι «σαφής», κάνοντας λόγο για «απόλυτη συνεργασία με τους συμμάχους, αλλά πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας».
SPONSORED
Τρίκαλα: Σοκ από την εν ψυχρό αδελφοκτονία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της προμελετημένης ενέργειας
21:14
Απατεώνες υποσχονταν μείωση... φορολογίας και λήστευαν πολίτες στη Νάξο
21:06
Σεργκέι Λαβρόφ: Ο πόλεμος του Μπάιντεν στην Ουκρανία, έγινε πόλεμος του Τραμπ
20:58
Επίθεση κουκουλοφόρων έξω από το σπίτι του βουλετή της ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου στη Θεσσαλονίκη
20:50