Ιαπωνία: Μεγάλες πυρκαγιές απειλούν κατοικημένες περιοχές - 3000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Ιάπωνες πυροσβέστες σε κατάσβεση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Hiro KomaeΜάχη με τις φλόγες δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες στην βόρεια Ιαπωνία όπου δύο δασικές πυρκαγιές μαίνονται για τέταρτη μέρα στην επαρχία Ιβάτε κοντά σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους πάνω από 3000 άτομα.
Οι φλόγες πλησιάζουν τις κατοικημένες περιοχές της πόλης Οτσούτσι, όπου περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων της πόλης έλαβε εντολή να την εκκενώσει.
Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (22/4) σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Ιβάτε, ακολουθούμενη από μια άλλη δύο ώρες αργότερα, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά και κοντά στην κατοικημένη περιοχή της Οτσούτσι.
Οι φλόγες απειλούν σπίτια σε πολλές περιοχές, με 1.225 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων που αποστέλλονται εκτός της επαρχίας, να μάχονται με τις φλόγες από έδαφος και αέρα.
Οι πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 1.800 στρέμματα και είχαν εκδοθεί εντολές αναγκαστικής εκκένωσης που καλύπτουν 1.541 νοικοκυριά και 3.233 άτομα μέχρι το πρωί του Σαββάτου.
Οκτώ κτήρια, συμπεριλαμβανομένης μιας κατοικίας, έχουν καεί.
Συνολικά, οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει την τρίτη μεγαλύτερη έκταση από οποιαδήποτε άλλη πυρκαγιά στην Ιαπωνία, πίσω από μια πυρκαγιά στο Οφουνάτο που κατέστρεψε περίπου 3.370 εκτάρια το 2025 και την πυρκαγιά στο Κουσίρο το 1992 που κατέστρεψε 1.030 εκτάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Live οι υπογραφές για τη νέα αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας παρουσία Μητσοτάκη και Μακρόν
12:48
Ιρανικό υπουργείο Άμυνας: Οι ΗΠΑ αναζητούν «τρόπο για να σώσουν τα προσχήματα»
12:47
Φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων: Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
12:33
Μητσοτάκης: «Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία είναι ένα αξίωμα που θα ισχύει πάντα» - Μακρόν: «Χτίζουμε μία ουσιαστική στρατηγική σχέση»
12:28