ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία έγγραφα και επιστολές του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ

Σε δημοπρασία έγγραφα και επιστολές του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ
Wikipedia Commons

Ο Αλεξάντερ Χάμιλτον είναι ακόμη επίκαιρος.

Ο ιστορικός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θα έρθει ξανά στο προσκήνιο μέσω του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, όπου θα δημοπρατηθεί ένα αρχείο με έγγραφά του.

Ο τίτλος είναι: «Αλεξάντερ Χάμιλτον: Ένα σημαντικό αρχείο από επιστολές και χειρόγραφα». Περιλαμβάνει τα πάντα, από τα προσχέδια ομιλιών του Τζορτζ Ουάσινγκτον έως τις ερωτικές επιστολές μεταξύ του Χάμιλτον και της συζύγου του Ελίζα Σούλερ. Η δημοπρασία είναι η πρώτη του είδους και περιλαμβάνει ντοκουμέντα που διαφυλάχθηκαν από τους απογόνους του Χάμιλτον εδώ και αιώνες.

Hamilton 1 copy

"Είναι άκρως ασυνήθιστο, αλλά πολύ ευχάριστο, όταν η δημοφιλής αμερικανική κουλτούρα ενημερώνεται τόσο άμεσα από το ιστορικό μας παρελθόν” δήλωσε ο ειδικός του οίκου Sotheby΄s, Σέλμπι Κίφερ.

Εμπειρογνώμονες του οίκου δημοπρασιών κατηγοριοποιούν το αρχείο, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενόψει της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου του 2017.

Hamilton 2

Ο Αλεξάντερ Χάμιλτον (1755 ή 1757 - 1804) στενός συνεργάτης του προέδρου Τζωρτζ Ουάσιγκτον ήταν ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (1789 - 95) και ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ