Ιρανός ΥΠΕΞ από Ρωσία: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κατάρρευση των συνομιλιών στο Πακιστάν
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΟ Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι οι υπερβολικές απαιτήσεις των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει την αποτυχία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ισλαμαμπάντ, σε δηλώσεις του σε τοπικούς δημοσιογράφους μετά την άφιξή του στη Ρωσία.
Φτάνοντας την Αγία Πετρούπολη, ο Αραγτσί λέει ότι θα συμβουλευτεί τους Ρώσους συμμάχους για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σε μια συνέντευξη στα περσικά και κοινοποιήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.
Ο Αραγτσί έφτασε στη Ρωσία μετά από συνομιλίες με μεσολαβητές στην Ισλαμαμπάντ και λέει στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις εξέτασαν τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Αναφερόμενος στο συνεχιζόμενο κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ από το Ιράν δήλωσε ότι η ασφαλής διέλευση μέσω της κρίσιμης πλωτής οδού παραμένει ένα παγκόσμιο ζήτημα και καλεί τους γείτονες, συμπεριλαμβανομένου του Ομάν, να συνεργαστούν στενά για το αμοιβαίο συμφέρον τους στο στενό.
Ο Αραγτσί υπνόησε ακόμη ότι υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ του Ιράν και του Ομάν και προσθέτει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για περαιτέρω συνομιλίες για το στενό μεταξύ των δύο.
SPONSORED
Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Ανταρκτική - Ξεπέρασαν τους 15 βαθμούς Κελσίου
23:56
Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στο Μπέλφαστ: Πέτρες κατά αστυνομικών, κανόνια νερού κατά διαδηλωτών
23:43
Ιράν: «Ένδειξη απελπισίας οι απειλές Τραμπ για επιθέσεις - Θα αντισταθούμε σθεναρά»
23:30
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 93-86: Παράταση στην... αγωνία και το πρωτάθλημα θα κριθεί σε 5ο τελικό
23:18