«Θα κερδίσουν όσοι τάσσονται με την Τουρκία»: Η αντίδραση της Άγκυρας στην ελληνογαλλική συμμαχία
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ
ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/OLIVIER MATTHYSΤην έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η ενίσχυση της ελληνογαλλικής συμμαχίας όπως αυτή αποτυπώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα και στις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στην οποία είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά δεν βλέπει με καλό μάτι το «Ελλάς, Γαλλία συμμαχία».
Μάλιστα το υπουργείο δεν διστάζει να κατηγορήσει Ελλάδα και Γαλλία ότι «αυξάνουν τις εντάσεις και κινδυνεύουν να βλάψουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».
Συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει:
«Οι δηλώσεις σχετικά με τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας και τη θέση της στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές της συμμαχίας και της αλληλεγγύης. Οι δηλώσεις των μελών του ΝΑΤΟ, Γαλλίας και Ελλάδας, βασισμένες σε διάφορα σενάρια, αυξάνουν τις εντάσεις και κινδυνεύουν να βλάψουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας εναντίον της Τουρκίας. Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο υπουργός μας, σε κάθε περίπτωση όπου διακυβεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα την επόμενη περίοδο, θα κερδίσουν όσοι τάσσονται με την Τουρκία, όχι όσοι αντιτίθενται σε αυτήν».
Βαλτάς: Τα ΦΥΚ περνούν στη νέα εποχή – Ξεπερνάμε τα εμπόδια, στο επίκεντρο η πρόσβαση του ασθενή
14:06
Μεντβέντεφ κατά ΗΠΑ: Ακατάλληλες να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή σε συγκρούσεις
14:00
Ο Τραμπ πιθανότατα μεταξύ των 287 υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης 2026 λέει η νορβηγική επιτροπή
13:51
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Ο Περσικός Κόλπος θα έχει «λαμπρό μέλλον» χωρίς την παρουσία των ΗΠΑ
13:38