ΚΟΣΜΟΣ

Ένα χρόνο από τις επιθέσεις, το Μπατακλάν ανοίγει ξανά με συναυλία του Sting

Ένα χρόνο από τις επιθέσεις, το Μπατακλάν ανοίγει ξανά με συναυλία του Sting
REUTERS/ CHARLES PLATIAU

Ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο, το Μπατακλάν ανοίγει ξανά τις πύλες του.

Στις 12 Νοεμβρίου, μία ακριβώς μέρα πριν από την μαύρη επέτειο της επίθεσης στο θέατρο που άφησε πίσω της 90 νεκρούς, θα ανοίξει την αυλαία ο Βρετανός ροκ σταρ Sting με μια συναυλία που πρόκειται να ξυπνήσει έντονες μνήμες.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σημειώνει: «Στην επανέναρξη του Μπατακλάν, έχουμε δύο σημαντικές αποστολές να διεκπεραιώσουμε. Πρώτον, να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όσους έχασαν τις ζωές τους ένα χρόνο πριν και δεύτερον να γιορτάσουμε τη ζωή και τη μουσική που αντιπροσωπεύει αυτό το ιστορικό θέατρο».

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού, πρόσθεσε ο Στινγκ.

Σημειώνεται ότι στις 13 Νοεμβρίου -ανήμερα της επετείου της επίθεσης-, το συγκρότημα Eagles of Death Metal –που βρισκόταν επί σκηνής εκείνη την ημέρα-, καθώς και επιζώντες της επίθεσης, θα παρακολουθήσουν μια μικρή τελετή μπροστά από το θέατρο, κατά την οποία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας τιμητικής πλάκας στη μνήμη των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ