ΚΟΣΜΟΣ

Βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση για να ενεργοποιηθεί το Brexit η Τερέζα Μέι

Βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση για να ενεργοποιηθεί το Brexit η Τερέζα Μέι
REUTERS/ POOL

Βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση ενάντια στην απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για το Brexit, είναι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Μέι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όσο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο έχει προσδιορίσει για τα τέλη Μαρτίου.

«Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο Ανώτατο Δικαστήριο, να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας εκεί και να την κερδίσουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα είμαστε σε θέση να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη καθορίσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ανάλογο θα είναι το μήνυμα της Μέι και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ