Εγκλωβισμένοι 20.000 ναυτικοί στα Στενά του Ορμούζ - Πάνω από 19 επιθέσεις σε πλοία
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) αναφέρει ότι έως και 20.000 ναυτικοί έχουν εγκλωβιστεί σε περίπου 2.000 πλοία στά Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν.
Τα πλοία περιλαμβάνουν δεξαμενόπλοια πετρελαίου και φυσικού αερίου, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και φορτηγά πλοία.
Ο ΙΜΟ αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 19 επιθέσεις σε πλοία στα Στενά από την έναρξη του πολέμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 ναυτικοί και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.
Τα πλοία που έχουν κολλήσει στον Κόλπο έχουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τροφίμων, καυσίμων και νερού.
«Δεν υπάρχει προηγούμενο για τον εγκλωβισμό τόσων πολλών ναυτικών στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο Νταμιέν Σεβαλιέ, διευθυντής του Τμήματος Ναυτικής Ασφάλειας του ΙΜΟ.
Επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Αμαλιάδα - Τι εξετάζουν οι Αρχές
11:24
Ουκρανία: Το Κίεβο διαψεύδει ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ
11:13
Από τους 54 στους 34 βαθμούς: Το πράσινο, η απάντηση στην ακραία ζέστη στα αστικά κέντρα
11:03
Φεύγουν για τα νησιά οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου - Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
10:52