Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ιράν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα»
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
AP Photo/Mindaugas KulbisΤα «προειδοποιητικά πυρά» του Ιράν στη Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καταδίκασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απευθύνοντας έκκληση για αποκλιμάκωση.
«Σήμερα, ο εταίρος μας, τα ΗΑΕ, αποτέλεσε για άλλη μια φορά στόχο άγριων επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν» έγραψε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξέφρασε την αλληλεγγύη της «στον λαό των ΗΑΕ και τους εταίρους μας σε όλη τη Μέση Ανατολή».
«Αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες και συνιστούν σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο X.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η ασφάλεια στην περιοχή έχει άμεσες συνέπειες για την Ευρώπη.
«Επομένως, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας για την αποκλιμάκωση και την διπλωματική επίλυση, για να τερματίσουμε τις βάναυσες ενέργειες του ιρανικού καθεστώτος. Τόσο εναντίον των γειτόνων του όσο και εναντίον του ίδιου του λαού του» σχολίασε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Πυρά» Τραμπ στο Ιράν: «Θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου Γης αν επιτεθούν σε αμερικανικά πλοία»
Τι αλλάζει στα ταξίδια εντός Ευρώπης με το νέο σύστημα EES - Τι ισχύει για τα βιομετρικά δεδομένα
01:00
Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ: Τι αλλάζει στα φορο-πρόστιμα - Πότε προβλέπεται «κούρεμα» έως 80%
00:30
Πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση θα κοσμεί το Οβάλ Γραφείο
23:56
To «Narnia» του Netflix στις αίθουσες το 2027 με την υπογραφή της Γκρέτα Γκέργουιγκ
23:47