ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έληξε η «ανθρωπιστική παύση» - Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Συρία: Έληξε η «ανθρωπιστική παύση» - Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι
REUTERS/ ALAA AL-FAQIR

Κανένας άμαχος ή αντάρτης δεν εγκατέλειψε την Παρασκευή τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού στη Συρία, στη διάρκεια της νέας «ανθρωπιστικής παύσης» που κήρυξε η Ρωσία.

Η «ανθρωπιστική παύση» των 10 ωρών που είχε κηρύξει μονομερώς η Ρωσία, έληξε το απόγευμα της Παρασκευής, όμως οι διάδρομοι που είχαν δημιουργηθεί για την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας παρέμειναν έρημοι.

Ο ΟΗΕ, σχολιάζοντας την απόφαση της Ρωσίας να κηρύξει «ανθρωπιστική παύση», είχε επισημάνει ότι ο οργανισμός «δεν εμπλέκεται» σε αυτή «τη μονομερή ανακοίνωση», ενώ ένας εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών κατήγγειλε μια πρωτοβουλία «χωρίς καμία αξία».

Μετά τη λήξη οι αντάρτες έριξαν επτά ρουκέτες στον δρόμο του Καστέλο, έναν διάδρομο που είχε δημιουργηθεί για την απομάκρυνση από το Χαλέπι μαχητών αλλά και αμάχων, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, το οποίο κατηγόρησε «τις τρομοκρατικές ομάδες» ότι «εμπόδισαν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας Σύρος δημοσιογράφος «τραυματίστηκε από θραύσματα», ενώ ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο από τους στρατιώτες του «τραυματίστηκαν ελαφρά» από «τα πυρά των ανταρτών» στον δρόμο του Καστέλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ