ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Υποχώρησαν μερικώς οι ειδικές δυνάμεις στη Μοσούλη

Ιράκ: Υποχώρησαν μερικώς οι ειδικές δυνάμεις στη Μοσούλη
REUTERS/ ZOHRA BENSEMRA

Σε μερική υποχώρηση αναγκάστηκαν οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού, που εισήλθαν για πρώτη φορά την Παρασκευή πιο βαθιά στη Μοσούλη, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες με ισχυρή αντίσταση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ειδικές δυνάμεις αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού μπήκαν στους δρόμους της αλ Καράμα, ενός ανατολικού προαστίου της Μοσούλης, με τεθωρακισμένα οχήματα και εκσκαφείς υπό τα αδιάλειπτα πυρά των τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν στήσει οδοφράγματα και τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους.

Κάποια από αυτά τα τεθωρακισμένα αποσύρθηκαν έπειτα από μερικές ώρες. «Δεν αναμέναμε τέτοια αντίσταση, οι τζιχαντιστές είχαν αποκλείσει όλους τους δρόμους», εξήγησε ένας αξιωματικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Οι τζιχαντιστές είναι πάρα πολλοί. Ήταν προτιμότερο να υποχωρήσουμε και να καταστρώσουμε νέο σχέδιο», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα διοικητές του ιρακινού στρατού ανέφεραν την πιθανότητα να προσπαθήσουν να διεισδύσουν στη Μοσούλη από βορρά.

Από την πλευρά τους οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διείσδυσαν την Παρασκευή πίσω από το μέτωπο της περιοχής Σαρκάτ, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της πόλης και σκότωσαν επτά μέλη των ιρακινών δυνάμεων στη διάρκεια συγκρούσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στο μεταξύ οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο ημέρες εναντίον της Μοσούλης προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική επιχείρηση, παρά τις φωτιές που βάζουν οι τζιχαντιστές με σκοπό να εμποδίσουν τους βομβαρδισμούς μέσω του πυκνού μαύρου καπνού που σηκώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ