Τετ α τετ Βανς με τον πρωθυπουργό του Κατάρ - Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Τετ α τετ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για να συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ιράν είχε το απόγευμα της Παρασκευής (8/5) ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς.
Οι Καταριανοί αποτελούν βασικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία τερματισμού του πολέμου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Την πληροφορία μετέδωσε ο Μπαράκ Ραβίντ του ιστότοπου Axios.
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν απάντηση εντός της ημέρας (8/5) από το Ιράν στην πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου.
«Θα δούμε τι συνεπάγεται η απάντηση. Η ελπίδα είναι ότι είναι κάτι που μπορεί να μας βάλει σε μια σοβαρή διαδικασία διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο Ρούμπιο σε δημοσιογράφους στη Ρώμη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πετρελαιοκηλίδα στο νησί Χαργκ εντόπισαν δορυφόροι - Αποτελεί κόμβο για το 90% των εξαγωγών του Ιράν
Αμερικανικά πυρά σε δύο δεξαμενόπλοια υπό ιρανική σημαία στον Κόλπο του Ομάν
Μητσοτάκης από Κεραμεικό: Δέος για τα γλυπτά στο μεγάλο ανοιχτό μουσείο - Τα έργα δεν σταματούν εδώ
21:24
Ασπρόπυργος: Οδηγούσε όχημα που έκλεψε από το Αιγάλεω – Προσπάθησε να διαφύγει από αστυνομικούς
21:11
Όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε όχθη ποταμού στην Κέρκυρα - Απεγκλωβίστηκε η οδηγός
21:00
Επιχείρηση για τον εντοπισμό 45χρονου μετά από ανατροπή σκάφους στην Κεφαλονιά
20:48