Κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εποίκων συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ - Αντιδρά το Ισραήλ
Ισραηλινοί έποικοι επιτίθενται σε Παλαιστίνιους και μέσα ενημέρωσης στη Δυτική Όχθη
AP Photo/Nasser NasserΣε συμφωνία για επιβολή κυρώσεων σε βάρος Ισραηλινών εποίκων που επιτίθενται σε Παλαιστινίους στην Δυτική Όχθη κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα (11/5).
«Καιρός ήταν να περάσουμε από το αδιέξοδο σε αποτέλεσμα», δήλωσε η Κάλας σε ανάρτησή της στο X η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας.
«Οι εξτρεμισμοί και η βία έχουν συνέπειες» πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι, οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με άγριες επιθέσεις των Ισραηλινών εποίκων, οι οποίοι πυρπολούν τα σπίτια τους, καίνε τα οχήματά τους, καταστρέφουν τους ελαιώνες τους και τους απειλούν καθιστώντας τη ζωή τους αβίωτη.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει σήμερα κυρώσεις ενάντια σε κύριες ισραηλινές οργανώσεις που είναι ένοχες για υποστήριξη της εξτρεμιστικής και βίαιης εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη, καθώς και στους ηγέτες τους» δήλωσε σε ανάρτηση στο Χ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό. «Αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές και απαράδεκτες πράξεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το πακέτο κυρώσεων αφορά τρεις εποίκους και τέσσερις οργανώσεις εποίκων, καθώς και 12 αξιωματούχους της Χαμάς.
Αντιδρώντας, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ σχολίασε ότι η ΕΕ «επέλεξε, με αυθαίρετο και με πολιτικό τρόπο, να επιβάλει κυρώσεις σε Ισραηλινούς πολίτες και οντότητες λόγω των πολιτικών τους απόψεων και χωρίς καμία βάση».
- Διαβάστε περισσότερα: Ισραηλινοί έποικοι κατέστρεψαν σπίτια Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι
«Εξίσου εξωφρενική είναι η απαράδεκτη σύγκριση που επέλεξε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ Ισραηλινών πολιτών και τρομοκρατών της Χαμάς. Πρόκειται για μια εντελώς διαστρεβλωμένη ηθική ισοδυναμία», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι, για να τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις απαιτείται επίσημη απόφαση από τους 27.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν δημοσιογράφους του CNNi που κάλυπταν επίθεση εποίκων στην Δυτ. Όχθη
Basketgate: Όταν ο Λιόλιος ζητούσε να αποβληθεί παίκτης της ΑΕΚ κόντρα στον Προμηθέα - Νέα αποκάλυψη
21:17
Ινδία: Ελέφαντας με φορτίο 650 κιλών βγήκε εκτός εαυτού και έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό
21:08
Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ και ελαφριά ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
20:59
Επιπλέον 850 μαχητικά F-35 μέχρι το 2036 θα προμηθευτούν οι ΗΠΑ από τη Lockheed Martin
20:51