Λιθουανία: «Θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στην αποναρκοθέτηση του Ορμούζ»
Ανανεώθηκε:
Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κάθεται αγκυροβολημένο καθώς ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος περνάει στο προσκήνιο στα Στενά του Ορμούζ στα ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν.
Amirhosein Khorgooi/ISNA via APΗ Λιθουανία θα μπορούσε να συνδράμει το αρχηγείο μιας ενδεχόμενης αποστολής για την προστασία της ναυτιλίας στα Στενά του Ορμούζ, συνεισφέροντας με τις δυνατότητες και τους πόρους που διαθέτει για την αποναρκοθέτηση των Στενών, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αυτής της Βαλτικής, στρατηγός Ραϊμούντας Βάικσνορας.
«Εστιάζουμε κυρίως στην αποστολή δυνάμεων αποναρκοθέτησης και διοικητικών δυνάμεων. Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη, θέλουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες», δήλωσε ο Βάικσνορας σε συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους.
Τη Δευτέρα, το Κρατικό Συμβούλιο Άμυνας της Λιθουανίας, του οποίου προεδρεύει ο πρόεδρος της χώρας, σε πρόταση του προς το κοινοβούλιο αναφέρει ότι μπορεί να στείλει έως 40 στρατιώτες και προσωπικό για να συνδράμουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στα Στενά του Ορμούζ.
Το Σάββατο, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι αποστέλλει πολεμικό πλοίο στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια ενδεχόμενη πολυεθνική επιχείρηση με στόχο την προστασία της ναυτιλίας στα Στενά, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ισραήλ: Έκτακτη σύσκεψη Νετανιάχου για Ιράν, Γάζα και Λίβανο υπό τον φόβο κλιμάκωσης
22:19
Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1,8 εκατομμύριο ευρώ
22:08
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στα αεροδρόμια Ριάντ, Νταμάμ και τη Saudi Aramco
21:56«Δεν θα γίνουμε σωσίβιο για τον Πούτιν»: «Καμπανάκι» γερουσιαστών σε Τραμπ για το ρωσικό ντίζελ
21:45