Ένας νεκρός και 16 τραυματίες από μαζική ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο
Πολυκατοικία μετά από επίθεση ρωσικού drone
Ukrainian Emergency ServiceΈνας νεκρός και τουλάχιστον 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός μαζικής ρωσικής επίθεσης με πυραύλους και drones που δέχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης το Κίεβο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος ενημέρωσε μέσω της εφαρμογής Telegram, εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας, Τιμούρ Τκατσένκο, ανέφερε ότι συντρίμμια από drones που καταρρίφθηκαν έπληξαν τη στέγη πολυκατοικίας, ενώ άλλα θραύσματα έπεσαν σε δρόμο της πόλης. Όπως πρόσθεσε, η επίθεση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη την ώρα των αναφορών.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο οι επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα προκάλεσαν ζημιές σε πενταώροφη κατοικία, ενώ ένα όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες σε χώρο στάθμευσης.
Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε επίσης σε ανάρτησή της στο Telegram ότι ρωσικοί πύραυλοι κατευθύνονταν προς το Κίεβο.
Η Ρωσία βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, ωστόσο οι μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με drones και πυραύλους πραγματοποιούνται συνήθως τη νύχτα.
Την Τετάρτη, ωστόσο, σημειώθηκε ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο κύμα επιθέσεων, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει ότι χρησιμοποιήθηκαν «τουλάχιστον 800 ρωσικά drones», με στόχο κυρίως περιοχές στη δυτική Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν, εντείνοντας περαιτέρω την πίεση στις ουκρανικές πόλεις και τις υποδομές.
SPONSORED
Σε δώμα 27 τ.μ. ζούσαν τα έξι ανήλικα στο Περιστέρι - Υπήρξαν καταγγελίες και στο παρελθόν
09:49
Χατζηδάκης για καταβολή αγροτικών ενισχύσεων σε Θεσσαλία - Μακεδονία: Λύση για χιλιάδες παραγωγούς
09:49
Το Jeep Avenger συνεχίζει ανανεωμένο και πιο ώριμο
09:47
Το «αγκάθι» της Ταϊβάν στη συνάντηση Τραμπ - Σι: «Μπορεί να φέρει τις χώρες μας σε σύγκρουση»
09:38