ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ απομακρύνθηκε από προεκλογική εκδήλωση για λόγους ασφαλείας (vid)

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ απομακρύνθηκε από προεκλογική εκδήλωση για λόγους ασφαλείας (vid)
REUTERS/Steven Styles

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από μέλη της ομάδας ασφαλείας από το βήμα όπου μιλούσε σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Ρίνο στην Νεβάδα, έπειτα από μια απειλή που δέχθηκε μέσα από το πλήθος του κοινού που είχε συγκεντρωθεί.

Δύο μέλη της φρουράς άρπαξαν αστραπιαία τον Τραμπ από τους ώμους για να τον απομακρύνουν. Δεν διευκρινίστηκε ποια ήταν η απειλή. Ωστόσο, ο Τραμπ επέστρεψε λίγο μετά στο βήμα και συνέχισε κανονικά την ομιλία του.

"Διευκρινίσεις για την αναστάτωση"

Οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η αναστάτωση που προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μια προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ στο Ρίνο στην Νεβάδα ξεκίνησε όταν κάποιος από το κοινό φώναξε «όπλο», χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι τέτοιο στην κατοχή του.

Δύο μέλη από το προσωπικό ασφαλείας έπιασαν αμέσως τον Τραμπ από τους ώμους για να τον απομακρύνουν από το βήμα.

«Την στιγμή ακριβώς που μπροστά ακριβώς από το βήμα, ένα άτομο αγνώστων στοιχείων φώναξε ‘όπλο’, τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών και οι αστυνομικοί από το τμήμα του Ρίνο συνέλαβαν αμέσως τον ύποπτο. Έπειτα από διεξοδική έρευνα στο άτομο και στον περιβάλλοντα χώρο, δεν βρέθηκε κανένα όπλο», ανέφερε η υπηρεσία με ανακοίνωση της.

«Μια ενδελεχής έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή από τις μυστικές υπηρεσίες και το αστυνομικό τμήμα του Ρίνο», υπογραμμίζεται.

Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, ο Τραμπ επέστρεψε στο βήμα, λέγοντας στο κοινό: "Κανείς δεν είπε ότι πρόκειται να είναι εύκολο για μας. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ