ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένουν στις εγγυήσεις της Τουρκίας Ερντογάν και Ακιντζί

Επιμένουν στις εγγυήσεις της Τουρκίας Ερντογάν και Ακιντζί
twitter

Λίγο πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην Ελβετία μεταξύ των κυρίων Αναστασιάδη και Ακιντζί, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, Ερντογάν και Ακιντζί συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το σύστημα εγγυήσεων. Μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα δεν έγιναν δηλώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκε η διαδικασία για το Κυπριακό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Ερντογάν και Ακιντζί τόνισαν ότι «διατηρούν την αποφασιστικότητά τους για τη λύση και τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Μοντ Πελεράν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ερντογάν και Ακιντζί επεσήμαναν ότι η διαδικασία στις διαπραγματεύσεις έχει μπει σε μια ευαίσθητη περίοδο. Ανέφεραν ακόμη ότι η διζωνική και δικοινοτική δομή στο νησί πρέπει να βρίσκεται κάτω από μια νομική ασφάλεια και είναι σημαντικό να διατηρηθεί το σύστημα εγγυήσεων. Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε στον Μουσταφά Ακιντζί καλή επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ