ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Ρέντσι: Πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας

Μ. Ρέντσι: Πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας
REUTERS/ TONY GENTILE

«Οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς στην κεντρική Ιταλία πρέπει να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το μέλλον της κεντροαριστεράς.

«Λέω στους δήμαρχους της Ιταλίας, ότι μπορούν να ξαναρχίσουν να επενδύουν. Πρέπει να παρέμβουμε και στην Ευρώπη, για να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο κ. Ρέντσι αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, με το οποίο οι Ιταλοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν σειρά συνταγματικών αλλαγών, τονίζοντας ότι «αν κερδίσει το “όχι” θα δημιουργηθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση περιορισμένης δράσης».

«Εμείς που υποστηρίζουμε το “ναι” διαθέτουμε σχέδιο, ιδέες, ορίζοντα για την Ιταλία. Αν κλείσεις σε ένα δωμάτιο τους υποστηρικτές του μετώπου του “όχι”, και τους ζητήσεις να βγουν με μια καινούργια ιδέα στο χέρι, θα μείνουν αιωνίως μέσα», είπε στους υποστηρικτές του.

Αναφερόμενος, τέλος, στην αριστερή μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι εναντιώνεται, σε μεγάλο βαθμό, στις συνταγματικές αλλαγές, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία της για να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ