Ιράν: «Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο» δηλώνει ο Γκαλιμπάφ
O πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ
AP Photo/Hussein MallaΤις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, ότι θέλουν να επανεκκινήσουν τον πόλεμο.
«Οι ελιγμοί του εχθρού, τόσο φανεροί όσο και κρυφοί, δείχνουν ότι, παρά την οικονομική και πολιτική πίεση, δεν έχει εγκαταλείψει τους στρατιωτικούς του στόχους και επιδιώκει να πυροδοτήσει έναν νέο πόλεμο», δήλωσε ο Γκαλιμπάφ σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη πρέπει «να επιταχύνει τις προετοιμασίες της προκειμένου να ανταποκριθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε νέα επίθεση», υποστηρίζοντας ότι «το Ιράν δεν θα ενδώσει ποτέ στον εκφοβισμό», ακόμη και αν η Ουάσιγκτον «εξακολουθεί να ελπίζει στη συνθηκολόγηση του ιρανικού έθνους».
Παράλληλα είπε πως ο στρατός του Ιράν χρησιμοποίησε την εκεχειρία για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αραβικά ΜΜΕ: Προς συμφωνία Ιράν και ΗΠΑ - Πιθανή η ανακοινωσή της εντός ωρών
Μήνυμα Χαμενεϊ: «Πρωτοφανές έπος αντίστασης του Ιράν απέναντι σε δύο τρομοκρατικούς στρατούς»
Τραμπ: Θα δώσω μια ευκαιρία στο Ιράν, δεν βιάζομαι - Ο Νετανιάχου θα κάνει ότι θέλω
SPONSORED
Ένταση στο Δήμο Αθηναίων για τη χρηματοδότηση έργων στα σχολεία
23:07
Αντιδράσεις για το πλήρωμα του Artemis III: Η Nasa εξηγεί πως έγινε η επιλογή των αστροναυτών
22:55
Πάνω από 500.000 ευρώ για τα Ειδικά Σχολεία των Χανίων - Η μελέτη για το συγκρότημα στη Σούδα
22:45
Κίνδυνος νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Σε εκτροχιασμό οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν
22:35