Ο Τραμπ αποκλείει ενδεχόμενη «κλιμάκωση» στην Κούβα - «Πολύ σημαντική» η δίωξη Κάστρο
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στον Τύπο μετά την επιστροφή του από την τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.
AP Photo/Jacquelyn MartinΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο κλιμάκωσης σε ό,τι αφορά την Κούβα, ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντική στιγμή» τη δίωξη που άσκησε η αμερικανική δικαιοσύνη σε βάρος του κουβανού πρώην προέδρου Ραούλ Κάστρο.
«Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση. Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητη. Αυτό το μέρος καταρρέει», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κονέκτικατ.
Αναφερόμενος στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στις ΗΠΑ σε βάρος του 94χρονου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος είχε διαδεχτεί στην ηγεσία της Κούβας τον αδερφό του, Φιντέλ, ο Τραμπ δήλωσε πως «είναι μια πολύ σημαντική στιγμή… όχι μόνο για τους Κουβανοαμερικανούς, αλλά και για ανθρώπους που ήρθαν από την Κούβα, που θέλουν να επιστρέψουν στην Κούβα και να δουν τις οικογένειές τους».
Ο Ραούλ Κάστρο κατηγορείται για την κατάρριψη δύο αεροσκαφών με κουβανούς εξόριστους, το 1996, από μαχητικό της κουβανικής πολεμικής αεροπορίας. Την εποχή εκείνη ήταν υπουργός Άμυνας της Κούβας.
Κυψέλη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται ο 43χρονος Έλληνας και η 38χρονη Γερμανίδα
15:52
Η «κρυφή» ερωτική ιστορία που κρύβει η Ταπισερί της Μπαγιέ - Τι αποκαλύπτει επιμελητής
15:48
Οι 20 αγνοούμενοι του ναυαγίου της Κερύνειας είναι πιθανώς εγκλωβισμένοι μέσα στο βυθισμένο πλοίο
15:47
Για πρώτη φορά από τον Ινδικό Ωκεανό στα ελληνικά ύδατα το καβούρι «Liomera rugipes»
15:44