ΠΟΥ για Έμπολα: Λάθος η υποτίμηση του ξεσπάσματος του ιού στην Αφρική
Ιατρικό προσωπικό εργάζεται σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα στη Ρουαμπάρα του Κονγκό, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.
AP Photo/Moses SawasawaΤον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μια πιθανή υποτίμηση του κινδύνου που θέτει το ξέσπασμα του Έμπολα έκρουσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική, προειδοποιώντας ότι μόνον ένα κρούσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάδοση του ιού πέραν της ΛΔ Κονγκό και της Ουγκάντα.
«Θα ήταν μεγάλο λάθος να το υποτιμήσουμε αυτό, ειδικά με έναν ιό με αυτό το στέλεχος Bundibugyo, (για) το οποίο δεν έχουμε το εμβόλιο», δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιακούμπ Τζανάμπι σε συνέντευξη που παραχώρησε από την έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.
«Επομένως θα τους ενθάρρυνα πραγματικά όλους, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, μπορούμε να το θέσουμε αυτό το πράγμα υπό έλεγχο», σημείωσε.
Επίσης πρόσθεσε ότι το ξέσπασμα του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συγκέντρωσε σχετικά λιγότερη παγκόσμια προσοχή σε σύγκριση με το ξέσπασμα αυτόν τον μήνα χανταϊού, εστία του οποίου εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο με επιβαίνοντες από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δυνάμεων.
Μεντβέντεφ: Το Ιράν διαθέτει το «πυρηνικό όπλο» του Ορμούζ και το Μπαμπ ελ-Μαντέμπ
17:41
Βασιλιάς Κάρολος: Λονδίνο και Ουάσιγκτον θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τις «κοινές αξίες» τους
17:30
Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στους Νέους Επιβάτες - Ήχησε το 112 στους κατοίκους
17:28
Πάτρα: Τροχαίο ΙΧ με μηχανή στα Βραχνέικα – Τραυματίστηκε σοβαρά ο δικυκλιστής
17:20