ΠΟΥ για Έμπολα: Λάθος η υποτίμηση του ξεσπάσματος του ιού στην Αφρική
Ιατρικό προσωπικό εργάζεται σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα στη Ρουαμπάρα του Κονγκό, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.
AP Photo/Moses SawasawaΤον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με μια πιθανή υποτίμηση του κινδύνου που θέτει το ξέσπασμα του Έμπολα έκρουσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική, προειδοποιώντας ότι μόνον ένα κρούσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάδοση του ιού πέραν της ΛΔ Κονγκό και της Ουγκάντα.
«Θα ήταν μεγάλο λάθος να το υποτιμήσουμε αυτό, ειδικά με έναν ιό με αυτό το στέλεχος Bundibugyo, (για) το οποίο δεν έχουμε το εμβόλιο», δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιακούμπ Τζανάμπι σε συνέντευξη που παραχώρησε από την έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.
«Επομένως θα τους ενθάρρυνα πραγματικά όλους, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, μπορούμε να το θέσουμε αυτό το πράγμα υπό έλεγχο», σημείωσε.
Επίσης πρόσθεσε ότι το ξέσπασμα του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συγκέντρωσε σχετικά λιγότερη παγκόσμια προσοχή σε σύγκριση με το ξέσπασμα αυτόν τον μήνα χανταϊού, εστία του οποίου εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο με επιβαίνοντες από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δυνάμεων.
Πυροσβεστική: Υψηλός κίνδυνος φωτιάς αύριο Παρασκευή (4/09)σε πέντε περιφέρειες της χώρας
15:08
Φωτιά στο Πετροχώρι Ξάνθης - Επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα
15:04
Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο - Έβγαλαν καραμπίνα σε αστυνομικό
14:58
Συνελήφθη 34χρονος Τούρκος στην Αθήνα - Καταζητούνταν από την Ιντερπόλ
14:56