H Κομισιόν εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή» της στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Την «πλήρη υποστήριξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα για το Κυπριακό στο Μον Πελερέν της Ελβετίας, όπου πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και χαιρετίζει την πρόοδο και τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, ενώ αναφέρθηκε και στην «προσωπική» εμπλοκή του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος «παρακολουθεί στενά» και βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τους διαπραγματευτές.
Όσον αφορά συγκεκριμένα τις συζητήσεις στην Ελβετία, ανέφερε πως η Επιτροπή είναι «έτοιμη» να συμβάλει και «πρακτικά» στις συζητήσεις, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Τουρκία, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αναμένεται το Κολέγιο των Επιτρόπων να συζητήσει και να υιοθετήσει την ετήσια δέσμη εκθέσεων προόδου της Επιτροπής για τη διεύρυνση της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και αυτή που αφορά την Τουρκία.
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44