ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: ο διευθυντής του FBI εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας

Εκλογές ΗΠΑ 2016: ο διευθυντής του FBI εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας
REUTERS/Mike Segar

“Με δεδομένη την έρευνά μας, δεν έχουμε αλλάξει τα συμπεράσματα τα οποία διατυπώσαμε τον περασμένο Ιούλιο,” δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ αναφερόμενος στη νέα έρευνα που έγινε στα emails της Χίλαρι Κλίντον.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας με επιστολή του προς το Κογκρέσο, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία του εργάστηκε χωρίς διακοπή προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα και την επεξεργασία των νέων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κατέληξε δεν προκύπτουν στοιχεία βάση των οποίων η Χίλαρι Κλίντον να πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη.

Με τις δηλώσεις αυτές λίγες μόνο ώρες πριν ανοίγουν οι κάλπες, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ καθώς η υπόθεση αυτή απασχολεί πολύ τους αμερικανούς ψηφοφόρους.

Ταυτόχρονα του ασκείται έντονη κριτική τόσο απ τους Δημοκρατικούς, όσο και απ τους Ρεπουμπλικάνους για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον.

Οι Δημοκρατικοί καταλογίζουν στον Τζέιμς Κόμεϊ αστοχία ενεργειών του FBI σε ότι την ενεργοποίηση της δεύτερης έρευνας για την υπόθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό λογαριασμό, κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι απ την πλευρά τους, απ τα χείλη μάλιστα του υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, μετά και τη νέα απαλλαγή της Κλίντον από το FBI, κάνουν λόγο για νέα προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ