ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία ιστορική τυπογραφική πλάκα από την «Αποστολή στη Σελήνη»

Σε δημοπρασία ιστορική τυπογραφική πλάκα από την «Αποστολή στη Σελήνη»
twitter / Simon Doyle

Μια ιστορική τυπογραφική πλάκα, προερχόμενη από το λεύκωμα «Αποστολή στη Σελήνη» (1954), η αξία της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 700.000 και 900.000 ευρώ, θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 19 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η πλάκα αυτή προστίθεται σε είκοσι σκίτσα σινικής μελάνης που έκανε ο βέλγος σκιτσογράφος Ερζέ, για μια σειρά ευχετήριων καρτών που απεικονίζουν περιπέτειες του Τεν Τεν στο χιόνι, τα οποία θα τεθούν σε δημοπρασία από τον οίκο Artcurial.

Η αυθεντική τυπογραφική πλάκα της "Αποστολής στη Σελήνη" ενώνει τον Τεν Τεν με τον πιστό του σκύλο Μιλού και τον καπετάνιο Χάντοκ. Οι ήρωες φορούν σκάφανδρο και εγκαταλείπουν τον διάσημο ερυθρόλευκο πύραυλο τους για να πατήσουν στο έδαφος της Σελήνης.

«Είναι μια από τις σημαντικότερες μεταπολεμικές τυπογραφικές πλάκες που ανήκει, όπως και ο "Τεν Τεν στο Θιβέτ" και "Τα κοσμήματα της Κασταφιόρε" σε ένα λεύκωμα το οποίο έμεινε θρυλικό για πολλούς συλλέκτες και λάτρεις των κόμικς», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ερίλ Λερουά.

«Είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της ένατης τέχνης. Και τα έργα του Ερζέ εκείνης της εποχής είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα στην αγορά», συμπλήρωσε ο Λερουά, ειδικός στο τμήμα κόμικς στο Artcurial.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ