Ο πρόεδρος της Βολιβίας μειώνει 50% τον μισθό του και τους μισθούς των υπουργών
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Ροδρίγκο Παζ
AP Photo/Juan KaritaΣτο μισό ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον μισθό του ο πρόεδρος της Βολιβίας Ροδρίγο Πας, καθώς και τους μισθούς των υπουργών του, την ώρα που η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πολιτική κρίση.
Η κυβέρνηση Πας, στην εξουσία εδώ και έξι μήνες, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την έντονη δυσαρέσκεια αγροτών, εργατών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στις μεταφορές και άλλων, με φόντο τη βαθύτερη οικονομική κρίση στη χώρα των Άνδεων από τα χρόνια του 1980 και τον πληθωρισμό να φτάνει το 14% σε ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Σούκρε, συνταγματική πρωτεύουσα της χώρας, ο Πας δήλωσε ότι οι μειώσεις μισθών καταδεικνύουν τη «δέσμευση» της κυβέρνησης στη χώρα.
Από τις αρχές Μαΐου, έχουν κλιμακωθεί οι κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων, ανθρακωρύχων, αγροτών και εκπαιδευτικών, που ζητούν από τον κεντροδεξιό πρόεδρο να παραιτηθεί.
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας από τις αρχές του μήνα, εξαιτίας των αποκλεισμών δρόμων που προκαλούν ελλείψεις τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων.
Η Βολιβία εισέρχεται στην τέταρτη εβδομάδα πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής. Διαδηλωτές πιέζουν την κυβέρνηση να άρει τα μέτρα λιτότητας και να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους διαβίωσης.
Πυροσβεστική: Ενισχύεται με 600 νέες προσλήψεις - Πώς θα κατανεμηθούν ανά την Ελλάδα
05:00
Θερινές εκπτώσεις: «Πρεμιέρα» την Δευτέρα 13 Ιουλίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
04:00
Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς βιβλίων από την ΔΥΠΑ - Οι δικαιούχοι
03:00
Επίδομα αδείας: Έως πότε πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες - Πώς θα το υπολογίσετε online
02:00