Δοκιμή πυραύλων με καθοδήγηση από AI πραγματοποίησε για πρώτη φορά η Βόρεια Κορέα
Η Κιμ Τζου Ε, μαζί με τον πατέρα της Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρούν βαλλιστικό πυραυλο
Korean Central News Agency/Korea News Service via APΗ Βόρεια Κορέα πραγματοποίηση για πρώτη φορά δοκιμή πυραύλων με καθοδήγηση από τεχνητή νοημοσύνη (AI), σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τις εκτοξεύσεις και φέρεται να ήταν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα.
Οι δοκιμές περιελάμβαναν πολλαπλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός πυραύλου κρουζ με πυρηνική ισχύ, τον οποίο ο Κιμ έχει δεσμευτεί να αναπτύξει κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις στρατιωτικές του δυνατότητες.
Δοκιμάστηκαν επίσης βαλλιστικοί πύραυλοι με «κεφαλή ειδικής αποστολής» σχεδιασμένοι για πυρηνική χρήση στο πεδίο της μάχης, μαζί με ένα πυραυλικό πυροβολικό 240 χιλιοστών εξοπλισμένο με συστήματα πλοήγησης «εξαιρετικής ακρίβειας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ οι δοκιμές έδειξαν ότι τα όπλα και τα αυτοματοποιημένα συστήματα εκτόξευσης είχαν αναβαθμιστεί με επιτυχία ώστε να «ακολουθούν τις κατάλληλες συνθήκες του σύγχρονου πολέμου, ώστε να βελτιωθεί η εφαρμογή τους στη μάχη».
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να ζήτησε περαιτέρω προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεων πυροβολικού, ώστε «κανείς να μην μπορεί να τις ανταγωνιστεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς
SPONSORED
Επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Ο τύραννος θα πάρει το μάθημα που του αξίζει»
12:36
Viral αγγελία για βοσκούς στην Κίνα: 700 αιτήσεις από άτομα που θέλουν να φύγουν από την πόλη
12:29
Λονδίνο: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε σούπερ μάρκετ σε εβραϊκή κοινότητα
12:27
Το δώρο του Πούτιν στο Καζακστάν λίγο πριν την επίσκεψή του - Τέσσερις τίγρεις του Αμούρ
12:25