ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος σε κοινότητα νότια της Μοσούλης

Ιράκ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος σε κοινότητα νότια της Μοσούλης
Εκτοπισμένοι κάτοικοι της πόλης Χαμάμ Αλ Άλιλ, νότια της Μοσούλης, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 REUTERS/Thaier Al-Sudani TPX IMAGES OF THE DAY

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν ομαδικό τάφο, που περιείχε 100 σορούς προσώπων που είχαν αποκεφαλιστεί σε μια κοινότητα την οποία ανέκτησαν σήμερα από τους τζιχαντιστές  του Ισλαμικού Κράτους νότια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο δυτικά του Χαμάμ Αλ Άλιλ, σε μια σχολή γεωπονίας», ανέφερε η ιρακινή αστυνομία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανέφερε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν (...) 100 πτώματα αμάχων με κομμένα κεφάλια» στη σχολή και ότι ομάδες ειδικών αναμένεται να μεταβούν στον τόπο του ευρήματος για να διεξαγάγουν έρευνα.

Οι ιρακινές δυνάμεις δίνουν συχνά, όταν ανακαλύπτουν ομαδικούς τάφους, μια πρώτη εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων που περιέχουν πριν ολοκληρωθεί η εκταφή.

Αφού μπήκαν στη Μοσούλη από τα ανατολικά, οι ιρακινές δυνάμεις κινούνται από νότο σήμερα, και ανέκτησαν την πόλη Χαμάμ Αλ Άλιλ (Hammam al-Alil).

Άνοιξαν έτσι τον δρόμο προς το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το διεθνές αεροδρόμιο και μια τεράστια στρατιωτική βάση, που είχε εγκαταλειφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ