ΚΟΣΜΟΣ

Ράκα: Η δυτική συμμαχία βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές, η αραβοκουρδική συμμαχία προελαύνει

Ράκα: Η δυτική συμμαχία βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές, η αραβοκουρδική συμμαχία προελαύνει
Μαχητής της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ξαποσταίνει σε σημείο της προέλασης βορείως της Ράκα, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 REUTERS/Rodi Said

Πολεμικά αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, προς στήριξη της χερσαίας εκστρατείας για την ανακατάληψη της Ράκα (Raqqa).

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ (Peter Cook) τόνισε πως οι στόχοι που επλήγησαν περιελάμβαναν μαχητικές θέσεις και οχήματα του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσα τους κάποια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Όπως πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (QSD) έχουν πραγματοποιήσει ήδη πρόοδο κατά τις τρεις μέρες διεξαγωγής της επιχείρησης «Οργή του Ευφράτη».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ (Mark Toner) δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Τουρκία και τις αραβοκουρδικες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για τον τρόπο αποκατάστασης της διακυβέρνησης της πόλης κατά την απελευθέρωση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ