Βέλγιο: Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τις προειδοποιήσεις για το Κίεβο
Ένας πυροσβέστης σβήνει τη φωτιά σε μια αγορά της πόλης που χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία
AP Photo / Efrem LukatskyΕξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βέλγιο σχετικά με την προειδοποίηση που απηύθυνε το Κρεμλίνο προς διπλωμάτες και ξένους πολίτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο ενόψει σχεδιαζόμενων πληγμάτων στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε σήμερα ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Μαξίμ Πρεβό «οι απειλές εναντίον πρεσβειών δεν είναι διπλωματία, είναι εκφοβισμός. Και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης της Βιέννης».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το Βέλγιο θα παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας και θα διατηρήσει το διπλωματικό προσωπικό του στο Κίεβο, υπογραμμίζοντας πως: «Δεν θα εκφοβιστούμε».
Σημειώνεται πως οι πρεσβευτές της Ρωσίας σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν κληθεί τις τελευταίες ημέρες να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις απειλές της Μόσχας.
Κέιπ Τάουν: Κλειστός ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου - Ακινητοποιήθηκε αεροσκάφος
20:21
Ρέθυμνο: Δωρεά ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους με πρωτοβουλία του δήμου Αγίου Βασιλείου
20:10
Η ταινία του Νόλαν μετατρέπει την «Οδύσσεια» στο πιο περιζήτητο βιβλίο στις ΗΠΑ
19:58
Νότια Κορέα: 19 πολίτες έχασαν τη ζωή τους λόγω του καύσωνα - Σε κατάσταση συναγερμού η Σεούλ
19:47