Τουλάχιστον 52 νεκροί σε συγκρούσεις ένοπλων οργανώσεων στην Κολομβία
Κολομβιανοί στρατιώτες σε περιπολία
(AP Photo/Santiago Saldarriaga)Τουλάχιστον 52 αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δύο αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων που διεκδικούν τον έλεγχο μιας στρατηγικής περιοχής παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στη νοτιοανατολική Κολομβία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που συμμετείχε στις μάχες.
Οι συγκρούσεις, οι πιο αιματηρές των τελευταίων μηνών, σημειώθηκαν στις ζούγκλες του διαμερίσματος Γκουαβιάρε, κοντά στο χωριό Μπαράνκο Κολοράδο.
Ο υπουργός Άμυνας Πέδρο Σάντσες επιβεβαίωσε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι υπήρξαν μάχες στην περιοχή, όπως έκανε και ο στρατός, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες για τον αριθμό των νεκρών.
Ο Σάντσες ανέφερε ακόμη ότι αναπτύχθηκαν στρατεύματα στην περιοχή για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ μιας αποσχισθείσας φράξιας των FARC υπό τον Νέστορ Γκρεγκόριο Βέρα, περισσότερο γνωστό ως Ιβάν Μορντίσκο, και μιας άλλης ομάδας υπό τον Αλεξάντερ Ντίας Μεντόσα, γνωστό ως Καλαρκά Κόρδοβα.
SPONSORED
Ειρήνη και πόλεμος στην ίδια απόσταση: ΗΠΑ και Ιράν «περιστρέφονται» πάνω από μια «θολή» συμφωνία
23:30
Χειροπέδες σε 89χρονο για την φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής - Έκαιγε υπολείμματα κλαδιών
23:21
Χαρτονόμισμα με την εικόνα του θέλει ο Τράμπ, αλλά δεν τον αφήνει ο νόμος
23:11
Ερευνητές εκπαίδευσαν κουνούπια να αγνοούν το εντομοαπωθητικό και να βουτούν στο... γεύμα τους
23:00