Οργή Ρουμανίας για την συντριβή ρωσικού drone σε πολυκατοικία - Δύο ελαφρά τραυματίες
Αεροσκάφη της ρουμανικής πολεμικής αεροπορίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Andreea Alexandru, FileΤην οργισμένη αντίδραση της Ρουμανίας προκάλεσε η συντριβή ρωσικού drone σε πολυκατοικία στη πόλη Γκαλάτσι πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο κάτοικοι.
Συγκεκριμένα η υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας έκανε λόγο για «σοβαρή και ανεύθυνη κλιμάκωση» από πλευράς της Μόσχας.
«Το συμβάν αυτό αποτελεί σοβαρή και ανεύθυνη κλιμάκωση από πλευράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Οάνα Τσόγιου. Το Βουκουρέστι «ενημέρωσε τους συμμάχους (του) και τον Γενικό Γραμματέα του NATO για την κατάσταση και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να επιταχυνθεί η μεταφορά δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση drones στη Ρουμανία», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Τη νύχτα της 28ης προς 29η Μαΐου, η Ρωσική Ομοσπονδία ξανάρχισε τις επιθέσεις της με drones εναντίον πολιτικών στόχων και υποδομών στην Ουκρανία, κοντά στα ποτάμια σύνορα με τη Ρουμανία. Ένα από τα drones αυτά διείσδυσε στον ρουμανικό εναέριο χώρο, παρακολουθήθηκε από ραντάρ ως το νότιο τμήμα της πόλης Γκαλάτσι, κατόπιν συνετρίβη στην οροφή πολυκατοικίας, προκαλώντας πυρκαγιά κατά την πρόσκρουση».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν εντοπίστηκαν drones κοντά στον ρουμανικό εναέριο χώρο, δυο καταδιωκτικά F-16 απογειώθηκαν κατεπειγόντως από την αεροπορική βάση στο Φετέστι ανατολικά, και τους δόθηκε πράσινο φως να «εμπλακούν».
Οι ρουμανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν ότι ο σύνολο της γόμωσης του ρωσικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος εφόρμησης ανατινάχτηκε και δυο ένοικοι διαμερίσματος τραυματίστηκαν ελαφρά, πάντως μπόρεσαν να βγουν από το διαμέρισμα με ίδια μέσα και τους προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου για εκδορές.
Παρεισφρήσεις drone στη Ρουμανία έχουν εντοπιστεί επανειλημμένα αφότου ο ρωσικός στρατός προχώρησε στην εισβολή στην επικράτεια της γειτονικής Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ότι τέτοιο οπλικό σύστημα έπληξε κατοικημένο κτήριο στη χώρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάλας: Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ «ουδέτερος μεσολαβητής» ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο
Kοινό στρατιωτικό επιτελείο στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ συστήνουν Γερμανία και Ολλανδία
SPONSORED
Έξοδος Αγίου Πνεύματος: Ουρές χιλιομέτρων στην έξοδο προς Λαμία - Αργές ταχύτητες σε διόδια, Πειραιά
17:41
Στη Βουδαπέστη ο Αντετοκούνμπο για τον τελικό του Champions League - Τα προγνωστικά του
17:37
Γκαλιμπάφ: H Τεχεράνη δεν αποσπά παραχωρήσεις μέσω του διαλόγου αλλά με πυραύλους
17:28
Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου ολοκληρώνει μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στη Novo Nordisk
17:19