Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω πιθανής παρουσίας drone - Καθυστερήσεις στις πτήσεις
Αεροδρόμιο του Μονάχου
(AP Photo/Matthias Schrader)Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Μονάχου, καθώς η πιθανή παρουσία drone στην περιοχή οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία του, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Focus Online και η Bild.
Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με πολυάριθμους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο.
Προσωρινή αναστολή πτήσεων
Οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους του αεροδρομίου και αναζήτησαν περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ στις έρευνες επιστρατεύτηκε και ένα ελικόπτερο.
Για λόγους ασφαλείας, οι πτήσεις χρειάστηκε να ανασταλούν προσωρινά.
Στον πίνακα αναχωρήσεων στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου, διάφορες –αλλά όχι όλες– πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από τις 10:00 π.μ. (τοπική ώρα) και μετά, εμφανίζονταν με καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.
Η λήξη του συναγερμού
Η περιπέτεια έληξε λίγα λεπτά αργότερα, καθώς γύρω στις 10:05 π.μ. τοπική ώρα δόθηκε σήμα για τη λήξη του συναγερμού, με το Focus να επιβεβαιώνει ότι η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.
«Η έρευνα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δεν απέδωσε ύποπτα ευρήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα Bild.
SPONSORED
Κρήτη: Απολογούνται σήμερα άλλοι 10 για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ - Ανάμεσα τους οι λογιστές
13:35
Γιατί η μουσική κάποιους τους βοηθάει να συγκεντρωθούν και άλλους τους αποσυντονίζει
13:25
Πέθανε σε ηλικία 104 ετών ο κορυφαίος Γάλλος κοινωνιολόγος και φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν
13:16
Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στον 38χρονο που σκότωσε τον πρώην πεθερό του
13:06