Πανικός στην Τουρκία: Τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες βυθίστηκε στην Μαρμαρίδα
Τουρκικό Λιμενικο
(AP Photo/Emrah Gurel)Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν τουριστικό σκάφος με 148 επιβάτες μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, βυθίστηκε ανοιχτά της Μαρμαρίδας, στη νοτιοδυτική Τουρκία.
Οι επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν αφού το τουριστικό σκάφος «πειρατικού» τύπου «Big Boss Diamond», εμπασε νερά από από άγνωστη αιτία και μέσα σε μία ώρα είχε βυθιστεί ολοκληρωτικά.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, όλοι οι επιβάτες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά με μικροτραυματισμούς.
Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν τις σκηνές πανικού με τους επιβάτες να βουτούν στη θάλασσα καθώς το σκάφος βυθίζεται.
Για την ανάσυρση των επιβατών από τη θάλασσα έσπευσαν ομάδες διάσωσης και ιδιωτικά σκάφη.
Το σκάφος ιδιαίτερα δημοφιλές στους παραθεριστές, πραγματοποιούσε ημερήσια κρουαζιέρα κοντά στο νησί Paradise και τον κόλπο Akvaryum.
Μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τα αίτια του συμβάντος. Ωστόσο, αρκετοί επιβάτες υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε φωτιά στη μηχανή του πλοίου, γεγονός που φέρεται να προκάλεσε εισροή υδάτων και τελικά τη βύθιση του σκάφους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυστηρή απάντηση της Λευκωσίας στην Τουρκία: Υπάρχει μόνο ένα Κράτος στην Κύπρο - Παράνομη η «ΤΔΒΚ»
Turkaegean... γιοκ: Απορρίφθηκε η τουρκική προσφυγή - Θεοδωρικάκος: Δικαίωση των ελληνικών θέσεων
Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά: «Δεν έχουν χωνέψει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης» - Απήγγειλε το Κοράνι
Πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία, ποιο το αυστηρό πρωτόκολλο, οι ενδείξεις και οι επιπλοκές
13:31
Πύργος: 26χρονος φέρεται να επιτέθηκε με ρόπαλο στην πρώην σύντροφό του και τον πατέρα της
13:24
Ο Κόνορ Μπερστ των Bright Eyes δημιούργησε ταινία μικρού μήκους με τη Φίμπι Μπρίτζερς
13:15
LIVE- Ανδρουλάκης κατά Τσίπρα από τη ΔΕΘ: Εμείς δεν μετατρέψαμε ένα ιστορικό κόμμα σε κόμμα παρέας
13:00