Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την πρόταση των ΗΠΑ για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισραήλ
Ισραηλινό άρμα μάχης μέσα σε ένα χωριό στο νότιο Λίβανο.
AP Photo/Ariel SchalitΗ Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση περί «αμοιβαίας παύσης των επιθέσεων» με το Ισραήλ, το οποίο νωρίτερα απειλούσε να πλήξει τα νότια προάστια της Βηρυτού, μία ημέρα πριν από τις νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ανακοίνωσε απόψε η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο.
«Οι λιβανέζικες αρχές έλαβαν την επιβεβαίωση της αποδοχής, εκ μέρους της Χεζμπολάχ, της αμερικανικής πρότασης που προβλέπει την αμοιβαία παύση των επιθέσεων» ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία του Λιβάνου.
«Στο πλαίσιο της προτεινόμενης διευθέτησης, τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια (σ.σ. τα νότια προάστια της Βηρυτού) θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Το πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός διευρύνεται για να καλύψει το σύνολο του εδάφους του Λιβάνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Τέλος χρόνου για την υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις αναπληρωτών
06:00
Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση για την προστασία πρώτης κατοικίας - Τι αλλάζει
05:00
ΦΠΑ: Πώς θα λειτουργήσει η διπλή παρέμβαση στα ακίνητα - Ποιοι και πόσο κερδίζουν
04:00
Πότε ξεκινούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους
03:00