ΚΟΣΜΟΣ

Ιρακινοί ανακατέλαβαν πόλη δίπλα στη Μοσούλη

Ιρακινοί ανακατέλαβαν πόλη δίπλα στη Μοσούλη
REUTERS / THAIER AL-SUDANI

Την πόλη Μπασίκα, γειτονική της Μοσούλης, κατάφεραν να ανακαταλάβουν οι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στην επίθεσεις των ιρακινών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Μπασίκα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Πεσμεργκά», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζάμπαρ Γιάουαρ, γενικός γραμματέας του υπουργείου της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν που είναι αρμόδιο για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν τη Δευτέρα την επίθεση στην πόλη αυτή, αφού την είχαν περικυκλώσει από τον βορρά, την ανατολή και τον νότο.

«Οι δυνάμεις μας ετοιμάζονται να χτενίσουν την πόλη και να την αποναρκοθετήσουν», διευκρίνισε ο Γιάουαρ. «Το πρωί, υπήρχαν τρομοκράτες κρυμμένοι σε σπίτια. Ήθελαν να το βάλουν στα πόδια 13 από αυτούς σκοτώθηκαν», συνέχισε, προσθέτοντας πως πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε υπόγεια τούνελ.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, την περιοχή της Μπασίκα βρίσκεται μια στρατιωτική βάση όπου έχουν αναπτυχθεί τουρκικές δυνάμεις, ένα θέμα που έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Βαγδάτη.

Η Τουρκία επιμένει ότι πρέπει να έχει έναν ρόλο στην επίθεση κατά της Μοσούλης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις πυροβολικού εναντίον των τζιχαντιστών από τη βάση της Μπασίκα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ