ΥΠΟΙΚ Λιβάνου: Οι απώλειες από τον πόλεμο μπορεί να φτάσουν τα 25 δισ. δολάρια
Ισραηλινό άρμα μάχης μέσα σε ένα χωριό στο νότιο Λίβανο.
AP Photo/Ariel SchalitΟι οικονομικές απώλειες που έχει υποστεί ο Λίβανος εξαιτίας του πολέμου έχουν ήδη ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ενδέχεται να προσεγγίσουν τα 25 δισεκατομμύρια εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες με το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιασίν Τζάμπερ.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Λιβανέζος υπουργός προειδοποίησε ότι το πραγματικό μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί πλήρως.
Όπως ανέφερε, η συνολική έκταση των ζημιών θα γίνει σαφέστερη μόνο μετά το τέλος των συγκρούσεων και την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων στις περιοχές που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, νοσοκομεία, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η λιβανέζικη κυβέρνηση εκτιμά ότι το κόστος της ανοικοδόμησης θα είναι τεράστιο και θα επιβαρύνει περαιτέρω μια οικονομία που ήδη αντιμετώπιζε βαθιά κρίση πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.
Τρεις συμμορίες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους εξάρθρωσαν οι Αρχές – Πάνω από 400.000 ευρώ η λεία
17:03
Πώς είναι να κερδίζεις ξαφνικά; Την απάντηση έχουν χιλιάδες νικητές του Instant Win από την Allwyn
16:50
«Αρκετοί νεκροί» από την φωτιά σε εργοτάξιο στις Βρυξέλλες: Αγνοούνται έξι άτομα
16:42
Τραγωδία στην παραλία της Ακράτας - Νεκρή 81χρονη γυναίκα
16:39