Μήνυμα Χαμενεϊ: ΗΠΑ και Ισραήλ επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια στο Ιράν
Ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
AP Photo/Vahid SalemiΟ ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ ανέφερε σήμερα σε γραπτή δήλωση πως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιδιώκουν να «διχάσουν» το Ιράν, αφού υπέστησαν «συντριπτική ήττα» στον πόλεμο που ξέσπασε εναντίον της χώρας του.
«Το κυριότερο εργαλείο τους», προκειμένου να εξασθενήσουν το Ιράν, «είναι να σπείρουν την αμφιβολία, την απελπισία, τον φόβο, τη δυσπιστία και τον διχασμό», αναφέρει σε κείμενο που αναγνώστηκε δημόσια ο Μοτζταμπά Χαμενεϊ, προσθέτοντας πως ο «κακόβουλος εχθρός» υπέστη «συντριπτική ήττα στο πεδίο της μάχης».
«Άρνηση διάδοσης προπαγάνδας του εχθρού»
Η δήλωσή του αναγνώστηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεΐνί στην Τεχεράνη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 37 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές προθέσεις, ο καθένας οφείλει, με σθεναρότητα, διορατικότητα, διατήρηση της ενότητας και της συνοχής, αμοιβαία εμπιστοσύνη και άρνηση διάδοσης της προπαγάνδας του εχθρού, να εξουδετερώσει την καταχθόνια συνωμοσία του», προστίθεται στο μήνυμα.
SPONSORED
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συγκαλεί ο Νετανιάχου
08:37
Μπαρούτι στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε και πετροχημικό εργοστάσιο στο Ιράν - Live οι εξελίξεις
08:32
Σήμερα στο κοιμητήριο Παπάγου στις 12 η κηδεία του Γιώργου Σουφλιά
08:24
Ισραηλινή επίθεση στο πετροχημικό εργοστάσιο στο Μαχσάχρ του Ιράν
08:16