Εκλογές ΗΠΑ 2016: Οι πολίτες είναι διχασμένοι, λέει ο Στάινμαγιερ
Η προεκλογική εκστρατεία «δίχασε» τις ΗΠΑ και συνιστά μια «δύσκολη κληρονομιά» για τον 45ο πρόεδρο της Αμερικής, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ.
«Εμείς στην Ευρώπη, όπως επίσης πολλοί Αμερικανοί πολίτες, είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η "ιδιαίτερη" προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε. Αφήνει πίσω της μια δύσκολη κληρονομιά για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την εξουσία στο μέλλον, καθώς δίχασε την χώρα» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σουηδίας, της Δανίας και της Φινλανδίας.
«Θα είναι δύσκολο για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πολιτικών στρατοπέδων, το οποίο έγινε ακόμα βαθύτερο» υπογράμμισε.
Ο Γερμανός υπουργός δεν θέλησε ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις σχετικά τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η εκλογική αναμέτρηση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη - Δεν υπάρχουν ξένοι στα θύματα λένε ελβετικά ΜΜΕ»
11:56
Το 2025 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι φέρνει το 2026
11:43
Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν παρά τη θέλησή τους και εκβίαζαν έξι αλλοδαπούς - Τρεις συλλήψεις
11:33