Αμερικανικές εκλογές 2016: Το βλέμμα της Ευρώπης είναι στραμμένο στα αποτελέσματα
Περισσότεροι από 300 διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, δήλωσε στο Sputnik ο Τόμας Ράιμερ, εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR).
«Θα υπάρχουν 301 παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ και τον ODIHR, οι οποίοι προέρχονται από 44 χώρες και θα παρακολουθήσουν την διεξαγωγή των εκλογών σε 34 πολιτείες», ανέφερε ο ίδιος.
Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Λάουρεν Μπαρανόφσκα τόνισε παράλληλα ότι ο Οργανισμός απάλλαξε από τα καθήκοντα του ένα μέλος της αποστολής των παρατηρητών των εκλογών καθώς με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε την υποστήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.
«Ενημερώθηκα ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ συνομίλησε με το μέλος της αποστολής και πρόκειται να εφαρμόσει τον κώδικα δεοντολογίας», είπε συγκεκριμένα η Μπαρανόφσκα.
«Δεν αποτελεί πλέον μέλος της αποστολής παρακολούθησης των εκλογών και οι απόψεις του δεν θα ληφθούν υπόψη στην έκθεση του ΟΑΣΕ», πρόσθεσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σκάνδαλο Επστάιν: Άντριου και Μάντελσον με τα μπουρνούζια τους δίπλα στον καταδικασμένο παιδόφιλο
17:53
Ρόμπι Γουίλιαμς: Απέλυσε τον επί 14 χρόνια μάνατζέρ του - «Ήρθε η στιγμή για μια αλλαγή»
17:42
Παραδόθηκε ο 23χρονος ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
17:34
Χειροπέδες σε 38χρονο στο Παλαιό Φάληρο που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης
17:25