Προειδοποίηση Ιρανού ΥΠΕΞ: «Να αποχωρήσουν οι ξένες δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στα εδάφη μας»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
AP Photo/Hassan AmmarΟ υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι οι ξένες δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στο ιρανικό έδαφος διατρέχουν «συνεχή κίνδυνο λόγω των δικών τους ανθρώπινων λαθών, απλών ατυχημάτων ή ενδεχομένως του να βρεθούν στη μέση διασταυρούμενων πυρών», ζητώντας να αποχωρήσουν.
«Για να μειωθεί ο κίνδυνος, η καλύτερη λύση είναι να φύγουν», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτηση του, ότι το Ιράν ευθύνεται για την κατάρριψη ενός αμερικανικού ελικοπτέρου Apache που περιπολούσε τη νύχτα στο Στενό του Ορμούζ, και ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να απαντήσει.
Όλη η ανάρτηση
«Οι ξένες δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στο έδαφός μας διατρέχουν διαρκή κίνδυνο λόγω δικών τους ανθρώπινων λαθών, απλών ατυχημάτων ή του ενδεχομένου να βρεθούν στο μέσο διασταυρούμενων πυρών. Για να μειωθεί ο κίνδυνος, η καλύτερη λύση είναι να αποχωρήσουν. Προτιμούμε τη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά μιλάμε και άλλες γλώσσες» έγραψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»
SPONSORED
Απογοήτευση στην Airbus για την αποτυχία του Γαλλο-γερμανικού μαχητικού αεροσκάφους
23:28
Οι ηγέτες των σκανδιναβικών και των βαλτικών χωρών στηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ
23:17
«Στο κόκκινο» και πάλι η ένταση Ιράν - ΗΠΑ: Η απειλη Τραμπ και η προειδοποίηση της Τεχεράνης
23:06
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα σε χωριό στην Κοζάνη
22:58