ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε φυσικά φαινόμενα που μοιάζουν με το τέλος του κόσμου (pic & vids)

Πέντε φυσικά φαινόμενα που μοιάζουν με το τέλος του κόσμου (pic & vids)
space.com

Ο πλανήτης καταφέρνει με κάθε ευκαιρία να εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες του. Εντυπωσιακές βροχές μετεωριτών, πανέμορφα ζώα και υγιής φύση. Ειδυλλιακές εικόνες σωστά; Ξεγράψτε τα όλα. Παρακάτω ακολουθούν τα πιο τρομακτικά στοιχεία που η φύση δίνει στον κόσμο της.

5. Πράσινες καταιγίδες, μοιάζουν με χημικό πανηγύρι

Το καλοκαίρι οι δυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ δέχονται τις περίφημες καταιγίδες «popcorn». Εμφανίζονται από το πουθενά και χάνονται εντός λεπτών. Μερικές φορές εμφανίζονται τόσο γρήγορα που θα βρέχει ακόμη και χωρίς να υπάρχει ούτε ένα σύννεφο στην ατμόσφαιρα. Μπλοκάρουν τον ήλιο σε τέτοιο βαθμό, που κάνουν τη μέρα, νύχτα. Τα σύννεφα, όταν υπάρχουν, είναι τόσο λεπτά που ξεπηδούν αχτίδες φωτός. Τα σύννεφα «φιλτράρουν» τα πάντα εκτός από τις πράσινες και τις κίτρινες αχτίδες του φωτοφάσματος. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακά αλλά συνάμα ιδιαίτερα τρομακτικό, η περιοχή μοιάζει σαν να έχει χτυπηθεί από ατομική βόμβα. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν αποδίδουν το φαινόμενο στην πλήρη διάστασή του.

4. Ποτάμι άμμου, δείχνει πως η Γη είναι ζωντανή

Είναι φαινόμενο που εμφανίζεται συνήθως στο Ιράκ. Είναι πολύ σπάνιο καιρικό φαινόμενο που παράγει το λεγόμενο «ποτάμι άμμου», που κάνει την άμμο στη έρημο να κινείται. Μάλιστα η κίνηση είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Όποιος βλέπει από μακριά μπορεί συχνά να το περάσει για κανονικό, ποτάμι, αλλά μια προσεκτική ματιά δίνει πολύ διαφορετική εικόνα.

3. Τζιτζίκια, εικόνα βγαλμένη από την βιβλική παράδοση

Συνήθως ενοχλούν με τις φωνές τους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα τζιτζίκια αναλαμβάνουν πιο δραστικό ρόλο στο να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο δύσκολη. Σκεφτείτε πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις εκατοντάδες χιλιάδες έντονα να τσιρίζουν στα αυτιά σου; Ε τότε σκέψου πόσο χειρότερο είναι όταν μαζεύονται όλα μαζί και ξεκινούν να καταστρέφουν τον τόπο. Κανονικές καταστροφές, τρύπες παντού. Πολλές τρύπες. Βγαίνουν από το έδαφος, πετούν και καταστρέφουν ότι βρουν στο διάβα τους. Μοιάζει με πραγματικό Αρμαγεδδώνα.

2. Η ψευδαίσθηση του φεγγαριού, μοιάζει με το τέλος του κόσμου

Αυτό το φαινόμενο είναι αδύνατο να αποτυπωθεί από την κάμερα. Όταν προσπαθείς να τραβήξεις το φεγγάρι – ας πούμε με το κινητό σου – τότε αυτόματα μοιάζει μεγαλύτερο. Η διαφορά του μεγέθους είναι εν γένει στο... μυαλό μας. Δεν μας ξεγελά κάποιο στοιχείο της ατμόσφαιρας, αλλά καθώς βλέπουμε μια φωτογραφία του φεγγαριού να ταξιδεύει στον ουρανό και μετά βάλουμε πολλές φωτογραφίες μαζί, το φεγγάρι δεν αλλάζει σχήμα, απλά μετακινείται. Ο λόγος που μοιάζει πολύ μεγαλύτερο είναι άγνωστος. Είμαστε σίγουροι πως έχει να κάνει κάτι με τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό του ανθρώπου.

feggari

(space.com)

1. Τρύπες σε λίμνες ή λιμνούλες, οι γνωστές και ως πύλες της κολάσεως

Είναι πιο συνήθεις απ’ ότι πιστεύεις. Πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα μετά από βροχές γιατί καμία φορά οι τρύπες σε φαινομενικά λείες επιφάνειες νερού, μπορεί να γίνουν παγίδες θανάτου. Καταπίνουν ολόκληρες γάτες. Τι συμβαίνει; Το έδαφος αρχίζει να υποχωρεί κάτω από την πίεση του νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ