Το μενού της ημέρας: A piece of peace
Μετά από 37 μετρημένες φορές που φτάσαμε κοντά στην υπογραφή μιας συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είμαστε μια ανάσα από τις υπογραφές.
Επειδή ως αποδέκτες των ειδήσεων είμαστε πλέον εκπαιδευμένοι να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς με απλές δηλώσεις ποτέ δεν τέλειωσε πόλεμος, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να δούμε το περιεχόμενο και κυρίως τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα κάνουν βιώσιμη μια συμφωνία.
Και κυρίως είμαστε επιφυλακτικοί γιατί για μία ακόμα φορά οι Ιρανοί δηλώνουν άγνοια για την «συμφωνία που είναι έτοιμοι να υπογράψουν», αλλά και το Ισραήλ φαίνεται να μην γνωρίζει το περιεχόμενο της εξαγγελθείσας συμφωνίας.
Πάντως σύμφωνα με το CNNi υπάρχει «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι ακόμα τελικό κείμενο στο οποίο μάλιστα να έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.
Δεν είναι σπάνιο κάποιος να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, αλλά όταν αυτό συμβαίνει σε επίπεδο ηγετών μάλλον δεν δίνει διέξοδο στα πράγματα. Είναι βέβαιο ότι όλος ο πλανήτης προσδοκά λήξη του πολέμου, σε μια περιοχή- βαρόμετρο για την παγκόσμια αγοράς της ενέργειας, αλλά οι υποσχέσεις και … αβέβαιες βεβαιότητες δεν αρκούν.
Για τον αμερικανό πρόεδρος όλα είναι εύκολα να συμβούν , όπως θα έλεγε και στα αγγλικά «a piece of cake». Προς το παρόν πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ προσφέρει «a piece of peace» και μάλλον η παρουσίαση όλου του «γλυκού» αργεί ακόμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Ακυρώνονται επιθέσεις και βομβαρδισμοί κατά του Ιράν - Υπογράφουμε συμφωνία
Το Ιράν δηλώνει ότι δεν υπάρχει η συμφωνία που ανακοίνωσε ο Τράμπ - Άγνοια και από το Ισραήλ
SPONSORED
Ταϊλάνδη: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η πριγκίπισσα Μπατζρακιτιάμπα - Ήταν τέσσερα χρόνια σε κώμα
09:00
Αίγιο: Μητέρα και γιος «αλληλοσκοτώθηκαν», ισχυρίζεται ο 65χρονος Ιταλός - Θα ζητήσει νέα προθεσμία
08:50
Εντός του έτους Οδικός Χάρτης του Διαλόγου Ενέργειας 3+1 - Κρίσιμες επαφές Παπασταύρου στις ΗΠΑ
08:42
Γιατί η Toyota δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
08:40